ponedeljak, 22 jan 2018
 
 
Induktivne detektorske petlje PDF Štampa El. pošta

Detektori su jedan od najznačajnih elemenata ITS-a (Inteligentnih Transportnih Sistema). Induktivne detektorske petlje su tip detektora čija je primena najrasprostranjenija zbog niske cene i visoke preciznosti. Primenjuju se za najavu vozila, detekciju prisutnosti vozila, brojanje saobraćaja, klasifikaciju vozila, merenje brzine i sl.

Induktivne petlje su namotaji bakarne žice koji se ugrađuju u kolovozni zastor i po principu promene induktiviteta registruju vozila koja prolaze preko njih. Koriste se najčešće kod adaptivnog upravljanja saobraćajem na semaforizovanim raskrsnicama, u sistemima izmenjive signalizacije na putevima, na privatnim i javnim parkiralištima, na stanicama za naplatu putarine, za brojanje saobraćaja i klasifikaciju vozila na putevima, itd.


Oblik i veličina petlji zavise od svrhe za koju su petlje namenjene i propisani su od strane proizvođača elektronske opreme za detekciju vozila. Tehnologiju ugradnje induktivnih petlji u kolovoz propisuje proizvođač opreme u skladu sa opštim principima funkcionisanja induktivnih detektora.

U “TM Inženjering”-u su na ugradnji induktivnih detektora angažovane ekipe koje su specijalno obučene i adekvatno opremljene za sve vrste radova iz ove specifične oblasti. Brzina, efikasnost i kvalitet radova pri ugradnji induktivnih detektorskih petlji su osnovna preporuka za naš dalji rad.